Kuželky ve dvou pohledech

Když se řekně kuželky, mělo by se dodat jaké.

V našem spolku pořádáme turnaje jak v ruských tak i dráhových. Oba turnaje se v minulých dnech uskutečnily v rámci Seniorského sportovního seriálu a soutěže O pohár osvobození Ostravy.

Turnaj v dráhových kuželkách byl tradičně odehrán v kuželně ostravské UNIE HLUBINA.

Necelá třicítka ostravských seniorů v téměř pětihodinovém zápolení, s využitím tradičních i netradičních technik odhodu koule , urputně bojovala ve dvou kolech - dody "do plných" a "na dorážku".                                                                                  Turnaje se zúčastnili i známí hráči bowlingu, kteří tentokrá nenašli tu správnou formu a skončili v poli poražených.                                                                         Překvapivou vítězkou v ženské kategorii byla Ludmila Lovová, mezi muži pak Václav Hrstka.

Turnaj v ruských kuželkách byl opět odehrán pod žerděmi venkovních sportovišť TJ Ostrava na Varenské ulici v Ostravě. Z důvodu technické nezpůsobilostí jedné ze tří nainstalovaných žerdí a značného počtu zúčastněných byl počet hodů redukován.         Opět se hrálo "do plných" a "na dorážku".

Oba turnaje přinesly jejich účastníkům plné uspokojení, i když vždy mohl být jen jeden vítěz.

Již dnes víme, že pro značný zájem a omezenou kapacitu oba turnaje v letošním roce nejméně ještě jednou zopakují. To však již nebude v rámci dlouhodobých seriálů, ale pouze jako jejich nástavba.

Pozvánky  účasti budeme opět publikovat na této stránce webu spolku SENIORS.


rubrika: Moravskoslezský kraj