Volby jsou za námi

Děkujeme všem, kteří svým hlasem podpořili seniorské požadavky.

Vyhodnotíme, jaké postoje k volbám zaujali moravskoslezští senioři a budeme informovat o dalších krocích.

 

Oč nám jde je stále platné:

+
ad „a“ 1 - V oblasti ekonomické, společenské a osobní bezpečnosti požadujeme:

- Zvýšit aktivitu krajských orgánu při dohledu na poctivost prodeje s cílem odstranit nepřehledné označování zejména potravin klamnými údaji při stanovení množství a ceny. Požadujeme jednotné a zřetelné uvádění ceny za jednotku nabízeného zboží pro snazší orientaci při jeho výběru.  

- Rozšířit podporu aktivit seniorských organizací, které jsou organizovány na regionální, oblastní a meziměstské (obecní) úrovni.

- Poradensky, ekonomicky a logisticky napomáhat při účasti seniorů v mezinárodních seniorských projektech.

- Rozšířit informační kampaně, směřující k zamezení zneužívání seniorů podvodníky, zejména při elektronických kontaktech, nabídkách a dalších podvodných konáních.

- Ve spolupráci s Krajským ředitelstvím Policie České republiky usilovat a naplnění tabulkových stavů policistů k plnému zabezpečení bezpečnosti ne jen seniorů v našem kraji.

- Zastavit dehonestaci seniorů při posuzování výsledků jejich práce v produktivním věku a zamezit neodbornému a lživému posuzování historických událostí v našem kraji.

- Zabránit dlouhodobému pobytu cizích vojsk na území kraje.

+
ad „a“ 2 - V oblasti zdravotní péče požadujeme:

- Zabezpečit dostatek zubních lékařů v kraji s rovnoměrným rozmístěním jejich ambulancí. Dále požadujeme pořízení a zavedení dostatečného počtu pojízdných zubních ambulancí k zabezpečení dostupnosti stomatologické péče i v odlehlých částech kraje a místech, kde zřízení a provoz zubní ambulance není ekonomicky únosné. 

- Navýšit kapacity lékařských pohotovosti v kraji.

- Odmítnout pokusy o další privatizaci krajského zdravotního systému.

- Dále navýšit ekonomickou podporu Zdravotnické záchranné službě Moravskoslezského kraje s cílem rozšířit její kapacity k poskytování urgentní zdravotnické pomoci.

+
ad „a“ 3 - V oblasti dopravy požadujeme:

Rozšíření dopravní dostupnosti veřejnými dopravními prostředky provedením analýzy organizace stávajícího přepravního systému v kraji a jeho zracionálněním.

+
ad „a“ 4 - V oblasti sociálních služeb požadujeme:

Rozšíření kapacit krajských sociálních zařízení, zejména domovů pro seniory.

+
ad „a“ 5 - V oblasti práva a spravedlnosti požadujeme:

Dodržování principů přímé demokracie tím, že organizační, majetkové, ekonomické a další záležitosti, neprojednané s občany v nabídkách volebních programů a schváleném programovým prohlášením, budou voličům předloženy ve formě referenda s povinností krajského zastupitelstva se jeho závěry důsledně řídit

+
ad „b“ - Využitím zákonodárné iniciativy

- Zabránit dalšímu rozevírání nůžek mezi výdělečnou části obyvatelstva a důchodci. 

- Zamezit dvojí kvalitě potravin prodávaných pod stejnou značnou v České republice a v producentských zemích Evropské unie.

- Nepřipustit zábor pozemků v kraji ve prospěch výstavby zahraničních vojenských zařízení nebo zařízení sloužících zahraničním branným silám.

- Zabezpečit navrácení jízdného v regionálních a dálkových hromadných prostředcích do stavu před rokem 2021 a postupně usilovat o zavedení systému přepravy seniorů po vzoru Slovenské republiky.

- Přijat zákon ke zvýšení pravomocí bezpečnostních orgánů a složek Integrovaného záchranného systému při zajišťování jejich služebních povinností a zajištění bezpečnosti a osobní ochrany před pachateli trestných činů.  

+
Závěrem:
Naše požadavky jsou společensky otevřené s možností jejich doplnění v průběhu celého nadcházejícího volebního období.

 

Pokud s jejich obsahem souhlasíte,

podpořte kandidátku koalice STAČILO!(číslo kandidátky 77)

 

a našeho zástupce v ní (číslo kandidáta 45).

 

Děkujeme a pojďme na to ! 

 


rubrika: Moravskoslezský kraj